Etiketler

, , , , ,

20130207_172638

Malzemeler:

5 su bardagi su

1su bardagi pirinc

6-7 yemek kasigi seker

Bir kase kuru uzm

7-8 tane kuru kayisi

Ceyrek cay kasigi zerdecal(istege bagli)

Vanilya,1tatli kasigi nisasta,limon kabugu

20130207_172850

 

 Oncelikle su ve pirinci biraz kaynatiyoruz,pirincler hafiften pismeye baslayinca zerdecali,,kuru uzumu ve minik dogradigimiz kayisilari ekliyoruz.

 Pirincler pisince  sekerimizi ekiyoruz,bir tasim daha kaynatiyoruz.Kucuk bir kasede nisastayi biraz suyla acip kaynayan zerdemizin icine dokuyoruz.En son limon kabugu ve vanilyamizida ekleyip altini kapatiyouz. Kucuk kaselere bosaltip servis ediyoruz…

 Sicak olarakta,soguk olarakta cok guzel oluyor..Ayrica cok da hafif..

20130207_172346

 

Afiyet olsun…

Reklamlar