Etiketler

, , , , , , ,

Turkiye’ye giderken ve donerken bizi Texasta evlerinde misafir eden sevgili  Hediye ve esi Ahmet abi,donerken de evlerinin onundeki mandalina agacindan bize kocaman bir poset toplamislardi sagolsunlar.Mubarek meyvenin iki tanesini siktiginda bir bardak suyu cikiyordu,cok guzeldi gecekten.Mandalinalar cok,bizdeki kisi sayisida azolunca,meyveler ufaktan curumeye basladi,bende hepsinin suyunu sikip buzluga kaldirmistim.Neyapayim ne edeyim diye dusunurken aklima hem pratik hemde hafif bir tatli geldi..

20130209_090304

 

Mandalinali kisimin malzemeleri:

2 bardak mandalina suyu(portakalda olabilir)

2 yemek kasigi nisasta

3yemek kasigi seker(istegegore arttirilabilir)

2 paket vanilya

Sutlu kismin malzemeleri:

2 bardak sut

2 kasik nisasta 

3 kasik seker

1 paket vanilya

20130209_090317

 

 Oncelikle mandalina kismi hazirliyoruz,butun malzemeleri koyulasana kadar pisiryoruz,vanilyayi en son ekliyoruz.Kucuk kaselere yariya kadar bosaltiyoruz,sogumaya birakiyoruz.

 Sutlu kisim  icin de ayni islemi uyguluyoruz,malzemeleri koyulasana kadar pisirip en son vanilyayi ekliyoruz.

  Mandalinali kisim soguyunca uzerlerine sutlu muhallebimizi bolusturuyoruz.

20130209_090346

 

 Benim yramaz oglusum yine is basindaydi,tam resim cekerken kasigi batiriverdi:)Tatliyi aksam yapmistim,sabah kadar beklediler kasenin icinde,sabah kaseleri baska bir tabaga ters cevirdim ve bu sekil ortaya cikmis oldu.

 Afiyet olsun….

 

 

Reklamlar