Etiketler

, , , , ,

 

 Ic Malzemesi:

Ispanak,Sogan,Kirmizi pul biber,Tuz

Hamur icin:

Un,Su,Tuz,Maya

DSCN9357

 

  Oncelikle ispanaklarimizi iyice yikayip suyunu sikiyoruz,sogani kucuk kucuk dograyip bir miktar yagda kavurduktan sonra ispanaklarimizida ekleyip bir sure soteliyoruz.Tuzunu ve biberinide koyduktan sonra kenara aliyoruz.

  Daha sonra hamur malzemeleriyle krep kivaminda bir hamur hazirliyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz.Yaklasik 45 dk bekliyoruz.

  Teflon bir tavayi yaglayip ocagimizi yakiyoruz,hamurumuzdan bir kepce dokup iyice yayilmasini sagliyoruz.

  Hamurun ust kismi goz goz olmaya baslayinca bir kenarina resimdeki gibi ispanagi koyuyoruz ve diger kenari uzerine kapatip diger tarafa ceviriyoruz.

DSCN9360

 

Iyice kizarinca kagit havlu uzerine cikartiyoruz.Mis gibi taze ayran esliginde sicak sicak servis ediyoruz:))

DSCN9366

 

Aslinda Rahmetli anneannem sacda yapardi ,onun tadi da bir baska olurdu tabi…

DSCN9368

 

 Afiyet olsun…

Reklamlar