Etiketler

, , , , , , , , , , , , , , ,

20130127_092828

Malzemeler:

4 litre sut

2 kase yogurt

Ceyrek limon suyu ya da kucuk bir caybardagi sirke

Istege bagli tuz

Yapilisi:

Ben hazir sut kullanarak yaptim,sutu kaynama derecesine gelene kadar isitiyoruz ama kaynamamasina dikkat ediyoruz,tam o esnada iki kase yogurdu ve limon suyunu icine katip kesilmesini bekliyoruz.(hemen kesiliyor zaten)

Kesilince altini kapatip 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Kesilen   sut ve alttaki yesil  suyu tamamen birbirinden ayrilinca suzuyoruz.Suzmek  icinde,suzegin icine ince ,temiz bir tulbent yerlestiriyoruz ve icine bosaltiyoruz.(tabi alttaki suyu da ziyan etmiyoruz,cunku peynirimizi o suyun icinde saklayacagiz)

20130127_092503

Tulbendi suzegin icinden aliyoruz,agzini bagliyoruz,tezgaha ya da mumkunse hafif egimli bir yere koyuyoruz. Iyice suyunun cikmasini saglamak icin uzerine agir birseyler  birakabiliriz.Bu sekilde peynir iyice sikilasiyor.

Suzdugumuz suyu,peyniri saklayacagimiz kabin icine aliyoruz,(istenirse bir miktar tuz koyulabilir).Peynirimiz de iyice soguduktan ve kalip haline geldikten sonra,kesip suyun icine  koyuyoruz.

20130127_092514

Yusufum (kendi tabiriyle)namnalari topluyor uzerinden:))

Pogaca ve borekerin icine koymak  icin de ideal,zira burda buldugumuz beyaz peyniri pogacaya borege koymaya kiyamiyoruz:)))))

Hosca bakin zatiniza…

Reklamlar