Etiketler

, , , , , , , , , , , ,

Gectigimiz haftalarda Songul abla ve Yaseminin yapmis oldugu cooking class’a gittim.Cok guzel ve lezzetli bir gundu:))

 Hatice ablanin yaptigi afgan pilavi,pirincin en guzel haliyidi belkide,o kadar diyim yani:))

Kalabalik oldugumuz icin malzemeler coktu,miktari kendinize gore ayarlayabilirisniz.

4 bardak pirinc

6 bardak su

4 ya da 5 tane sogan

2,5 stick tereyag

1 kilo kusbasi et

Baharat(pulbiber,kirmizibiber,azcik tarcin,kimyon)

Salca

 Oncelikle yarim stick tereyagimizla etlerimizi iyice pisiriyoruz.

Soganlari yarim ay seklinde ama ince ince dogruyoruz.

Tereyagimizi eritip soganlari iyice olene kadar soteliyoruz.

Pisen etimizi ,salcamizi ve baharatlarimizi ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.(yanliz tarcini enson koyacakmisiz)

Pirinicimizide ilave edip ,birazda pirincleri kavuruyoruz ,suyunu tuzunu ve tarcinini ilave edip pilavimizi pismeye birakiyoruz.

Kullandigimiz pirinc yasmindi,baska bir pirinc kullanacaksiniz su olcusunu kendinize gore ayarlamaniz gerekebilir.

 Pistikten sonra biraz demlenmeye birakip(tabi dayanabilirseniz:)sonra servis ediyorsunuz.

Hatice ablanin ellerine saglik,Alah razi olsun..Resimde gorunen hosaflarda Songul  abladan..Pilavin yaninda superdi gercekten:))

Afiyet olsun..

Reklamlar