Etiketler

, , , ,

 

Malzemeler:

3 yumurta

3 (turk kahvesi)fincani seker

3 fincan yogurt

3 fincan siviyag

2 fincan un 

4 fincan irmik

Kabartma tozu

Vanilya

Serbeti icin:

2,5 bardak seker

2,5 bardak su

Birkac damla limon suyu

Oncelikle serbeti hazirliyoruz.Su ve sekeri kaynatip en son birkac damla imon suyu ilave edip bir tasim daha kaynatip sogumaya birakiyoruz.

 Keki icin yumurta ve sekeri cirpip,sonra diger malzemeleride karistirip yaglanmis dikdortgen tepsimize dokuyoruz.Kek hamuru civik gelebilir ama baska bir ekleme yapmayin.Onceden isitilmis 350f de (175c)pisiryoruz.

 Kekimiz firindan cikinca soguk serbeti dokup,cekmesi icin uzerini ortuyoruz.

Tatlimiz soguduktan sonra uzerini krem santiyle ya da findikla susleyebilirsiniz.

 

Bu tarif her halukarda tutuyor,sasma ihtimali yok yani:))

Tatli tatli bayramlarimiz olsun insaallah..

 

 

Reklamlar